NOORDERLICHTREIZEN

...met het noorderlicht als kers op de taart...

Op deze pagina vindt u naast talrijke eigen foto's en video's ook allerlei informatie over het noorderlicht en de noorderlichtreizen die gegidst worden door de Limburgse weeman en noorderlichtman Ruben Weytjens.

Gedurende het noorderlichtseizoen gidst Ruben op zijn eigen onnavolgbare enthousiaste manier de diverse groepen noorderlichtjagers (16-26 gelijkgestemde personen) doorheen Fins Lapland, Zweeds Lapland, Noord-Noorwegen en Spitsbergen. Het noorderlichtseizoen loopt van eind augustus tot begin april. Immers zodra het voldoende donker wordt is er ter hoogte van deze locaties dagelijks kans om het noorderlicht waar te nemen. Dus zowel aan het eind van de zomer, gedurende de kleurrijke herfstperiode, tijdens de witte wintermaanden als in de prille lente kan het noorderlicht in de buurt van de poolcirkel aan de sterrenhemel dansen.


Tijdens deze groepsreizen staat het noorderlicht uiteraard centraal, en vanzelfsprekend worden de locaties zorgvuldig gekozen in functie van het noorderlicht. Lang niet elke locatie is hiervoor optimaal geschikt., waarbij er in de eerste plaats getracht wordt om zoveel mogelijk hinderlijke lichtvervuiling te vermijden. Tevens moeten er mooie locaties om het noorderlicht te zien én te fotograferen binnen een redelijke wandelafstand bereikbaar zijn. Vervolgens wordt er verbleven in de best mogelijke accommodaties die er op die locaties te vinden zijn.

Ook de activiteiten die overdag plaatsvinden zijn belangrijk en moeten passen binnen ons concept waarin we streven naar een totaal-beleving in deze prachtige arctische wereld. Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat het noorderlicht nog slechts de kers op de taart vormt...  De arctische wereld heeft immers ontzettend veel moois te bieden, en het noorderlicht hoort daarbij.

Programma seizoen 2018-2019

Deze reizen worden ontwikkeld in samenwerking met Studio Arctic en onze partners ter plaatse.
Laplandspecialist Voigt Travel zorgt voor de boekingen, verzekeringen, verdere communicatie en bijvoorbeeld ook de tickets en het reisbescheiden.
Inbegrepen: Rechtstreekse vluchten, transfers, accommodatie, ontbijt, diner, diverse activiteiten, gids en eventueel dagelijks noorderlichtjagen (niet verplicht) met Ruben.

Beneden ziet u talrijke sfeerbeelden uit voorgaande jaren.

Kaamos - December 2017

Welkom in Lapland!!

Aankomst Ivalo, op weg naar Luosto

Noorderlichtreis Lapland - Januari 2017

Lampivaara amethistmijn en noorderlicht

Winterwonderland - Januari 2017

Sneeuwscootersafari naar Winterwonderland in Salla

Noord-Noorwegen, 1 maart 2017

Roze stikstof-noorderlicht

Poolweek - Noord-Noorwegen - Februari 2017

Op weg langs de fjorden - Noorderlicht

Noorderlichtreis Lapland - Januari 2015

Salla

Compilatie van foto's en video's van een geweldige noorderlichtavond in Salla, op woensdag 21 januari 2015. Aan het begin rijden er sneeuwscooters door het beeld.
Op 3:43 schiet er een vuurbal (meteoor) door het noorderlicht.

Luosto - Noorderlichtfinale - maart 2017

Landschapswandeling - Noorderlicht

Noorderlichtreis Lapland - Januari 2017

Rendieren en noorderlicht

Spitsbergen - Februari 2017

Longyearbyen - Sneeuwstorm - Husky's

Salla - 20 januari 2016

Bekijk in 1080 HD (Youtube settings rechts onderaan)

Op Jacht naar Noorderlicht - februari 2017

Husky's Luosto

Poolweek - Februari 2017

Kilpisjärvi: Topdag in de toendra!!!

Op jacht naar het Noorderlicht - Februari 2017

Sommarøy

Lapland & Fjorden - Februari 2017

Tromsø - Sommarøy - Zeearend - Eland - Noorderlicht

Noorderlichtfinale - Maart 2017

Prachtig weertje voor een husky-safari in Luosto!

Noorderlicht Challenge - maart 2018

Luosto

Comments