NOORDERLICHTREIZEN

...met het noorderlicht als kers op de taart...

Welkom op deze website van Noorderlichtman Ruben Weytjens!

Gedurende het noorderlichtseizoen gidst Ruben op zijn geheel eigen enthousiaste manier "noorderlichtjagers" doorheen Fins Lapland, Zweeds Lapland, Noord-Noorwegen, Spitsbergen, IJsland en zelfs Groenland. Reizen die Ruben zelf uitstippelt in samenwerking met Studio Arctic en Voigt Travel. Naast zijn thuisadres in het Belgisch Limburgse Neeroeteren heeft Ruben ook al jarenlang een thuisadres in het Fins Lapse Luosto. Ergens tussen de 300 en 350 is hij jaren geleden de tel kwijt geraakt voor het aantal keren dat hij het noorderlicht al zag... Maar zelfs de kleinste glimp blijft voor hem nog altijd de moeite waard.

Het noorderlichtseizoen loopt van eind augustus tot begin april. Immers zodra het voldoende donker wordt is er ter hoogte van deze locaties dagelijks kans om het noorderlicht waar te nemen. Dus zowel aan het eind van de zomer, gedurende de kleurrijke herfstperiode, tijdens de witte wintermaanden als in de prille lente kan het noorderlicht in de buurt van de poolcirkel aan de sterrenhemel dansen.


Tijdens deze begeleide reizen staat het noorderlicht uiteraard centraal en vanzelfsprekend worden de locaties zorgvuldig gekozen in functie van het noorderlicht. Lang niet elke locatie is hiervoor optimaal geschikt, waarbij er in de eerste plaats getracht wordt om zoveel mogelijk hinderlijke lichtvervuiling te vermijden. Tevens moeten er mooie locaties om het noorderlicht te zien én te fotograferen binnen een redelijke wandelafstand bereikbaar zijn. Vervolgens wordt er verbleven in de best mogelijke accommodaties die er op die locaties te vinden zijn. Mét aandacht voor de lekkere arctische keuken.

Ook de diverse inclusieve activiteiten die overdag plaatsvinden moeten passen binnen het concept waarin gestreefd wordt naar een totaal-beleving in deze prachtige arctische wereld. Dankzij onze jarenlange ervaring en relaties met de lokale bevolking weten wij voor u écht wel de extraatjes te vinden én te bieden. Zo werken we graag exclusieve belevenissen uit met onze partners ter plaatse en wordt u geregeld meegenomen naar plekjes die u zelf nooit zou weten te vinden. Op die manier vormen deze zorgvuldig uitgewerkte begeleide reizen een absolute meerwaarde voor wie er een week lang het maximale wenst uit te halen. En uiteraard is er gedurende uw verblijf ook nog steeds de nodige ruimte voor privacy, vrije tijd en persoonlijke extra's.

Uiteindelijk is het zelfs de bedoeling dat het noorderlicht voor u als reiziger nog slechts als de kers op de taart aanvoelt in een reis die sowieso al fantastisch is.  De arctische wereld heeft namelijk ontzettend veel moois te bieden en het noorderlicht hoort daar "gewoon" bij. Gedurende de reis zal Ruben dan ook veel kunnen vertellen over het noorderlicht, de arctische natuur, het weer en het lokale klimaat.


Inbegrepen in de prijs: Vluchten, transfers, accommodatie, ontbijt, 3-gangen diner, diverse dagprogramma's, gids en indien u dat wenst dagelijks noorderlichtjagen met Ruben Weytjens.
In Lapland krijgt u voor de duur van uw verblijf ook een thermo-overall en winterlaarzen in bruikleen.

Opgelet: Ruben Weytjens is géén tour operator. Ruben Weytjens zorgt wél voor de producties van de reizen die worden ontwikkeld in samenwerking met Studio Arctic en onze partners ter plaatse. Laplandspecialist Voigt Travel zorgt voor de boekingen, verzekeringen, verdere communicatie en bijvoorbeeld ook de tickets en het reisbescheiden.

Groepsreizen met comfort en eigen tijd

Klik op de afbeelding voor teaser-filmpjes